Oare incape?

 

1. Iti iei prea multe bagaje

Este foarte tentant sa-ti iei haine pentru orice ocazie posibila, dar nu faci decat sa-ti ingreunezi bagajele si e posibil sa ajungi sa platesti taxe de bagaj suplimentare pentru depasirea limitei de greutate. In schimb, impacheteaza ca de obicei, apoi scoate jumatate din hainele pe care le-ai planificat initial. Nu le vei purta pe toate si chiar daca o faci poti oricand sa le duci la o spalatorie.

Oare incape?

 

2. Nu verifici oferta telefonului mobil

Este important sa stii ce acopera oferta ta pentru a evita taxele de roaming sau o factura uriasa. Neacoperit? Opriti datele inainte de a va urca in avion si lasati telefonul in modul avion ( totusi veti putea sa va conectati la Wi-Fi). Totusi daca doresti sa tii legatura cu cei de acasa poti cumpara o cartela SIM locala dupa ce ajungi.

Alternativ, in Romania la unii operatori de servicii mobile se gasesc cartele prepay fara taxe de roming sau cu minute gratuite in aproape orice tara ai calatori.

3. Nu rezervati suficient timp intre zboruri

Conditiile de zbor pot fi imprevizibile. Daca un zbor intârzie, s-ar putea sa fii fortat sa te grabesti printr-un aeroport necunoscut pentru a-ti prinde zborul de legatura si nu ai putea sa o faci la timp. Cel mai bine este sa le rezervati cu un interval de timp securizat intre ele. Daca calatoresti prin Heathrow in Londra, planifica-ti aici cel putin o stationare de doua ore, deoarece trebuie sa treci pe la poarta de securitate doar pentru a ajunge de la un zbor la altul.

Putin timp intre zboruri

4. Nu cumperi moneda locala de laaeroport

De indata ce parasesti aeroportul, vei avea nevoie de moneda locala pentru a lua transportul in comun sau taxiul in multe tari. Bancomatele aeroportului iti ofera cursuri de schimb mai bune, deci retrage cat e nevoie, si poate putin mai mult pentru situatii de urgenta. Foloseste cardul de credit ori de câte ori este posibil, dar pastreaza mereu bani la indemana. Vizitarea pietelor locale este o necesitate atunci cand calatorim – si multe dintre aceste locuri nu accepta niciun fel de card.

Rupii indiene

5. Nu informezi banca ta cu privire la planurile tale de calatorie

Bancile, uneori, semnaleaza tranzactiile externe ca si frauda cu carti de credit si pot ingheta contul, deci asigurata-te ca informezi banca ta in avans. Daca tot suni la banca afla si daca exista o taxa de tranzactie straina, ca sa nu ai surprize.

Contacteaza banca

6. Nu cumperi Asigurare de calatorie

Asigurarea de calatorie acopera taxele de anulare, deci, daca in mod neasteptat nu potisa iti faci vacanta sau calatoria de afaceri, nu vei pierde foarte multi bani. Unele planuri acopera, de asemenea, cheltuielile medicale de urgenta daca asigurarile de sanatate nu iti acopera in afara tarii.

7. Nu verifici criteriile emiterii vizei

Sa iti fie refuzata intrarea intr-o tara straina va fi costisitor, consumator de timp si, eventual, va pune capat calatoriei tale. Exista mai multe site-uri care enumera cerintele de vize pentru diferite tari, deci afla inainte sa pleci.

Visa pe pasaport

 

8. Planificarea prea multor activitati sau tari intr-o singura calatorie

Acest lucru iti limiteaza oportunitatile. Vei fi prea ocupat pentru a gasi atractii ascunse sau pentru a urmari sfaturile din partea localnicilor, iar dificultatea atator calatorii poate fi stresanta. Asigurati-te ca iti acorzi timp pentru a te relaxa si pentru a savura ce e mai bun din fiecare destinatie vizitata.

9. Nu tii evidenta detaliilor despre rezervare

Este o greseala inutila sa fii nevoit sa cauti prin genti itinerariul tau si este posibil sa nu ai acces la o imprimanta pentru o alta copie daca o pierzi. Daca poti, pastreaza itinerarul in propriul buzunar al unei genti sau pastreaza o copie electronica pe telefon.

 

10. Nu ai grija de obiectele si bunurile valoroase

Furtul este ultimul lucru prin care doresti sa treci, astfel evita pe cat mai mult posibil sa dai ocazia unui „oportunist” sa intre in posesia bunurilor tale de pret pastrându-le cu tine ori de câte ori este posibil.

Furt din buzunare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *