Plaje Costa Brava Spania

Plajele din Costa del Sol se vor redeschide astazi pentru prima dată în șase săptămâni, deoarece conditiile de conditiile de izolare sunt mai permisive pentru a lăsa copiii să se joace afară

Părinții vor putea să-și ducă copiii pe plajele din Costa del Sol, întrucât urmează să se deschidă astazi  pentru prima dată în șase săptămâni.

Marbella și Mijas de pe Costa del Sol sunt printre municipalitățile care au spus că se pot bucura de plimbări pe nisip.

Echipajele de poliție fusese deja îndepărtate în zone precum popularul refugiu din Cala de Mijas sâmbătă

În alte zone populare britanice, cum ar fi Benidorm, situația era încă neclară, iar poliția locală sfătuiește apelanții astăzi: „Dacă echipajele  de poliție vor fi fi înlăturate, poți folosi plaja, dar dacă nu, nu poți.”

Autoritățile locale au subliniat că, în orice caz, singurele persoane permise pe plajă vor fi copiii sub 15 ani cu unul dintre părinții sau tutorii lor care nu locuiesc la mai mult de un kilometru distanță.

Redresarea parțială a blocajului face parte din relaxarea de către Spania a regulilor privind ieșirile pentru copii.

Pentru persoanele sub 15 ani

Înotul în mare rămâne în afara limitelor și toate ieșirile, inclusiv excursiile pe plajă pentru persoanele care locuiesc în apropierea coastei, vor fi limitate la  o ieșire pe zi și maxim o oră între orele 9 și 21:00.

Stricta blocare a coronavirusului din Spania a însemnat că majoritatea copiilor și-au petrecut ultimele șase săptămâni în interiorul locuințelor, dacă nu au avut norocul să locuiască într-o casă cu o grădină.

Oficialii primăriei din Marbella au declarat că plajele sunt deschise copiilor cu un părinte, astfel încât aceștia să poată folosi toate spațiile deschise disponibile și să asigure distanțarea socială. Zonele de joacă ale parcurilor și copiilor din stațiune vor rămâne în afara limitelor.

Plaje Costa Brava Spania

Dacă echipajele de poliție au fost scoase, puteți folosi plaja

Orașul din Gijon a anunțat, de asemenea, că își va redeschide plajele copiilor cu mama sau tata, precum și parcurile sale, deși zonele de joacă ale copiilor vor rămâne în afara limitelor.

Primarul Marbella, Angeles Munoz, a spus într-un videoclip pe Twitter, adresat copiilor din zonă: „Din această duminică veți putea pleca de acasă cu un adult și în anumite condiții pentru a vă plimba, a vă bucura de aer curat și a vă juca cu jucăriile.

„Mulțumesc că te-ai comportat atât de bine în aceste săptămâni. Ai făcut-o foarte bine. ”

Între timp, președintele Asociației de afaceri britanice la Benidorm, Karen Maling Cowles a mai spus pentru Sun Online Travel că este puțin probabil ca britanicilor să li se permită înapoi în timpul sezonului de vacanță maxim.

Spania are cel de-al treilea număr de decese cu coronavirus cel mai mare cu 22.902 de cazuri de deces și 223.759 de cazuri.

Insulele Baleare s-ar putea deschide pentru turisti în această vară, dar turiștii din Marea Britanie nu vor fi invitați.

Călătoriile către Ibiza, Majorca, Menorca și Formentera sunt în afara cărților pentru britanici, deoarece țara a așteptat prea mult să ia masurile cuvenite.

Potrivit ministrului Turismului Balear, Iago Negueruela, guvernul local se așteaptă ca insulele să rămână închise în mai, iunie și iulie din cauza pandemiei coronavirusului.

Dar aceștia sunt precauți de optimism cu privire la deschiderea în august, cu 25% din numărul lor obișnuit de vizitatori.

Acest lucru ar putea crește apoi la 50% din numărul de vizitatori obișnuit în lunile următoare.

Plaje Costa Brava Spania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *